Un fiu al lui Osama ben Laden cere azil politic la Madrid

Un fiu al lui Osama ben Laden, fondatorul reţelei radicale islamiste al-Qaida, a cerut luni azil politic în Spania, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, confirmând informaţiile publicate de cotidianul El Pais.

12 afișări
Imaginea articolului Un fiu al lui Osama ben Laden cere azil politic la Madrid

Un fiu al lui Osama ben Laden cere azil politic la Madrid

Omar ben Laden "se află în prezent pe aeroportul din Madrid unde cererea sa este examinată. El va rămâne până va fi luată o decizie", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit El Pais, acest fiu al lui Osama ben Laden, în vârstă de 28 de ani, a cerut azil politic în Spania la coborârea dintr-un avion care venea de la Cairo. El tranzita aeroportul Madrid-Barajas, de unde urma să plece spre Casablanca, în Maroc.

Ministerul spaniol de Interne nu a precizat care este motivul exact pentru care Omar ben Laden cere azil în Spania.

În aprilie, Omar ben Laden, care este căsătorit cu o britanică din 2007, a cerut la Cairo un permis de şedere pentru Marea Britanie, care i-a fost refuzat.

Sursele interogate de El Pais afirmă că autorităţile spaniole vor să trateze dosarul rapid.

Omar, care se defineşte drept un fiu "pacifist" al lui Osama ben Laden, este al patrulea copil din prima căsătorie a celui mai căutat terorist din lume.

Osama ben Laden a revendicat în special atentatele de la 11 septembrie 2001, care s-au soldat cu aproape 3.000 de morţi şi au determinat invazia Afganistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici