Un fost apropiat al lui Kadhafi crede că violenţele din Libia s-au soldat cu peste 1.000 de morţi

Fostul şef de Protocol al liderului libian Muammar Kadhafi a afirmat, miercuri, că insurecţia din Libia s-a soldat cu peste 1.000 de victime, iar regimul de la Tripoli nu are şanse să se mai menţină la putere.

45 afișări
Imaginea articolului Un fost apropiat al lui Kadhafi crede că violenţele din Libia s-au soldat cu peste 1.000 de morţi

Un fost apropiat al lui Kadhafi crede că violenţele din Libia s-au soldat cu peste 1.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Insurecţia s-a soldat cu "mai mult de 1.000 de morţi în întreaga ţară", a spus Nouri El-Mismari, care a ajuns în Franţa în toamna anului trecut, din motive medicale, şi pentru care Libia a formulat o cerere de extrădare.

"Este foarte, foarte grav. Libienii nu se vor opri. Muammar Kadhafi a ajuns la sfârşit. A pierdut totul. Discursul său (de marţi) este discursul cuiva care pierde. Este singur", a adăugat el.

El-Mismari a afirmat că, în timpul discursului televizat, liderul libian purta vestă antiglonţ şi o protecţie disimulată sub turban.

"Muammar Kadhafi nu mai are nici măcar 5 la sută din ţară alături de el. Lângă el se mai află doar clanul lui. Membrii clanului nu se bat pentru el, ci pentru ei înşişi", a adăugat el. "Sunt mercenari. Sunt pe cale să omoare pe toată lumea. Deschid focul orbeşte. Forţele aeriene n-au vrut să deschidă focul asupra cetăţenilor", a mai spus El-Mismari.

El a apreciat că regimul lui Kadhafi va fi înlăturat. "Există o şansă să fie ucis; dacă nu, oamenii vor vrea să-l judece ca pe Saddam Hussein", a afirmat fostul şef de Protocol al liderului libian, care afirmă că şi-a lăsat în Libia cei trei copii şi mai mulţi nepoţi.

Bănuit în Libia de deturnare de fonduri publice, El-Mismari, care respinge acuzaţiile, a fost arestat în Franţa la 29 noiembrie 2010, în aşteptarea eventualei extrădări, însă a fost eliberat la 15 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici