Un fost arhiepiscop va fi judecat la Vatican pentru abuzuri sexuale asupra unor minori

Vaticanul urmează să-l judece pe fostul său ambasador în Republica Dominicană, acuzat de abuzuri sexuale asupra unor minori şi pornografie infantilă, relatează Euronews.

234 afișări
Imaginea articolului Un fost arhiepiscop va fi judecat la Vatican pentru abuzuri sexuale asupra unor minori

Un fost arhiepiscop va fi judecat la Vatican pentru abuzuri sexuale asupra unor minori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul emisar papal şi arhiepiscop Jozef Wesolowski a fost caterisit în 2013, după ce a fost găsit vinovat de către un tribunal bisericesc.

El urmează să fie judecat de un tribunal penal, la Vatican, pe 11 iulie.

În cazul în care va fi găsit vinovat, polonezul, în vârstă de 66 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani.

"Wesolowski a fost caterisit, iar acum va avea loc o procedură penală împotriva sa. Faptul că Vaticanul a decis acum data începerii acestui proces, înseamnă că papa Francisc vrea să meargă până la capăt în acest caz", afirmă expertul Marco Politi.

Francisc a acceptat, de asemenea, demisiile arhiepiscopului John Nienstedt şi adjunctului său, episcopul auxiliar Lee Anthony Piche, din Minnesota, în Statele Unite, în urma unor acuzaţii potrivit cărora arhidioceza a muşamalizat abuzuri sexuale comise asupra unor copii.

Procurori acuză arhidioceza că a ignorat raporturi cu privire la comportamentul unui preot care a fost găsit, ulterior, vinovat de molestarea a doi băieţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici