Un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România a fost răpit împreună cu familia în Camerun

Un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România, Tanguy Moulin-Fournier, a fost răpit împreună cu soţia şi cei patru copii ai lor în capitala Camerunului, Yaoundé, unde se stabilise cu serviciul de doi ani, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

229 afișări
Imaginea articolului Un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România a fost răpit împreună cu familia în Camerun

Un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România a fost răpit împreună cu familia în Camerun

Camerunul a confirmat că răpitorii şi ostaticii sunt în Nigeria.

Cei şapte francezi, trei adulţi şi patru copii cu vârste cuprinse între cinci şi 12 ani, aflaţi într-o vacanţă în nordul Camerunului, au fost răpiţi marţi, de către bărbaţi pe motociclete, care i-au condus, ulterior, către Nigeria vecină.

Este vorba despre prima răpire a unor francezi de la începutul războiului lansat de Franţa, la 11 ianuarie, în Mali pentru dislocarea unor grupări islamiste armate care ocupau nordul ţării.

Originar dintr-o familie din departamentul Yvelines (centru), Tanguy Moulin-Fournier a crescut în străinătate, în Italia şi Rusia. Absolvind o şcoală de administraţie la Lyon, el a ales să urmeze o carieră internaţională şi s-a angajat pentru prima dată în Cehia. Apoi a lucrat pentru GDF Suez în România.

Cât timp a stat în România, o publicaţie locală i-a făcut portretul, care dezvăluie că directorul de dezvoltare preferă sarmalele, mămăliguţa şi romanul "Un veac de singurătate", scris de Gabriel Garcia Marquez.

Pasionat de culturi străine şi călătorii, Tanguy Moulin-Fournier a considerat întotdeauna o onoare să înveţe limba ţărilor în care a trăit. "Este o politeţe", spunea în articol, cel care a învăţat cehă şi rusă şi preferă circuitele organizate. În România, conducând Loganul de culoare albă, el era adeseori confundat cu un român.

La Yaoundé, Tanguy Moulin-Fournier a continuat să lucreze pentru GDF Suez, care dezvoltă în sudul ţării un proiect de lichefiere a gazului natural. Grupul şi-a exprimat într-un comunicat "şocul" primit în urma răpirii colaboratorului său.

Secretarul şcolii internaţionale Flamboyant, o instituţie franceză din capitala Camerunului unde sunt şcoalizaţi copiii cuplului, a fost şocat, marţi, când a auzit vestea. Însă familia expatriatului francez este cea mai afectată, mai ales că se află în plin doliu după ce mama lui Tanguy a decedat luni.

"Acolo, este foarte greu", mărturiseşte una dintre mătuşile tatălui familiei răpite. "Suntem cu toţii îngrijoraţi mai ales de băieţi, care sunt foarte tineri", continuă ea. "În mod paradoxal, este şi o sursă de speranţă. Probabil că opinia internaţională va fi emoţionată de prezenţa copiilor şi aceasta ar putea permite o rezolvare rapidă", şi-a exprimat încrederea mătuşa lui Tanguy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici