Un fost gardian dintr-un lagăr nazist a fost condamnat cu suspendare pentru moartea a peste 5.200 de evrei în Holocaust

Un fost gardian într-un lagăr de concentrare nazist a fost condamnat, joi, pentru că a luat parte la uciderea a peste 5.200 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Bărbatul în vârstă de 93 de ani, a primi o pedeapsă doi ani cu suspendare, scrie CNN.

1745 afișări
Imaginea articolului Un fost gardian dintr-un lagăr nazist a fost condamnat cu suspendare pentru moartea a peste 5.200 de evrei în Holocaust

Un fost gardian dintr-un lagăr nazist a fost condamnat cu suspendare pentru moartea a peste 5.200 de evrei în Holocaust

 

Bărbatul în vârstă de 93 de ani, identificat drept Bruno D., a fost paznic SS în lagărul de concentrare Stutthof, în perioada 1944 - 1945.

El a fost judecat de un tribunal din Hanburg şi a fost găsit vinovat de complicitate la uciderea a cel puţin 5.232 de persoane.

Procesul a fost judecat de o instanţă pentru minori deoarece inculpatul avea 17 ani în perioada în care a lucrat în Stutthof.

În prealabil, Bruno D. a recunoscut că a fost paznic în lagărul de concentrare, dar a declarat că nu a avut de ales atunci i-a fost dat acel loc de muncă.

El s-a născut şi a locuit până după Al Doilea Război Mondial în localitatea Danzig, care este acum oraşul polonez Gdansk.

Peste 40 de persoane din Franţa, Israel, Polonia şi Statele Unite au depus mărturie împotriva lui pe parcursul procesului, care a început în octombrie 2019.

Verdictul primit de fostul paznic nazist, este văzut ca un gest de „justiţie simbolică” de către victimele taberei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici