Un fost premier britanic regretă că Occidentul nu a impus sancţiuni Rusiei în 2008 după invazia Georgiei

Fostul prim-ministru David Cameron a declarat că regretă răspunsul "slab" la invazia Rusiei în Georgia în 2008.

1912 afișări
Imaginea articolului Un fost premier britanic regretă că Occidentul nu a impus sancţiuni Rusiei în 2008 după invazia Georgiei

El a făcut aceste remarci atunci când a fost întrebat dacă are regrete în legătură cu perioada în care a fost la guvernare şi a insistat că, în momentul în care a devenit prim-ministru şi Moscova a invadat Crimeea în 2014, răspunsul a fost mai puternic. Dar a spus că a existat "un sentiment că, uite, trebuie să încerci să găseşti o modalitate de a lucra cu aceşti oameni".

Întrebat despre un discurs pe care l-a ţinut la Universitatea de Stat din Moscova în 2011, în care a spus că Marea Britanie şi Rusia vor fi "mai puternice împreună", el a răspuns: "Ceea ce regret este că în 2008, când eram liderul opoziţiei, când Rusia a invadat efectiv Georgia, am mers la Tbilisi pentru a fi solidar cu preşedintele Saakaşvili".

"Şi dacă vă uitaţi la răspunsul occidental faţă de Georgia, acesta a fost slab, nu au existat sancţiuni, nu s-au pus presiuni. Ar fi trebuit să facem asta în 2008 şi ne-am comportat diferit în 2014, când Putin a invadat Crimeea" a adăugat David Cameron, potrivit Sky News. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici