Un francez câştigă peste 42 de milioane de euro la Euro Millions

Un jucător francez, singurul care a ghicit numerele câştigătoare la jocul Euro Millions, a cărui extragere a avut loc vineri seara, va încasa suma de 42.218.533 de euro, a anunţat operatorul loteriei naţionale La Française des Jeux (FDJ).

242 afișări
Imaginea articolului Un francez câştigă peste 42 de milioane de euro la Euro Millions

Un francez câştigă peste 42 de milioane de euro la Euro Millions (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Această sumă este pe locul al optulea în topul câştigurilor la Euro Millions din Franţa.

Potrivit FDJ, câştigătorul, care şi-a validat buletinul de joc în departamentul Sarthe (nord-vest), dispune de 60 de zile pentru a încasa cecul.

Euro Millions reuneşte nouă ţări (Franţa, Spania, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia, Elveţia, Portugalia, Irlanda şi Austria). Recordul acestui joc este deţinut din 8 mai 2009 de o jucătoare spaniolă, care a câştigat 126.231.764 de euro.

Fiecare jucător are o şansă din 76.275.360 de a ghici toate cele şapte numere câştigătoare (cinci numere şi două stele).

Prima extragere a Euro Millions a avut loc la 13 februarie 2004, în trei ţări fondatoare (Franţa, Spania, Marea Britanie), cărora li s-au alăturat la 8 octombrie 2004 alte şase ţări.

În 2009, Euro Millions a înregistrat aproape cinci miliarde de euro ca miză (cu 6 la sută mai mult în raport cu 2008), dintre care 21 la sută în Franţa, prima ţară în privinţa mizelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici