Un frate al lui Osama Bin Laden va construi primul pod peste Marea Roşie

Grupul imobiliar Middle East Development, controlat de omul de afaceri saudit Tarek Mohammed bin Laden, frate al liderului al Qaeda Osama bin Laden, va lansa anul viitor construcţia primului pod peste Marea Roşie, între Yemen şi Republica Djibouti, parte a unui proiect de 200 miliarde de dolari.

18 afișări
Imaginea articolului Un frate al lui Osama Bin Laden va construi primul pod peste Marea Roşie

Liderul al Qaeda Osama bin Laden (Imagine: Mediafax Foto)

Middle East Development, cu sediul în Dubai, va aloca pentru acest proiect, care include şi construcţia unor oraşe pe ambele maluri ale podului, cel puţin zece miliarde de dolari şi speră să obţină restul de 190 miliarde dolari de la alţi investitori, precum şi de la instituţii financiare.

"Familia bin Laden este originară din Yemen şi vrea să combată sărăcia, şomajul şi să asigure o legătură între regiunea arabă şi zona musulmană a Africii", a declarat Issam Halabi, vicepreşedinte al Middle East Development, într-o conferinţă organizată în Dubai.

Podul va fi elementul central al proiectului şi va avea o lungime de 28,5 kilometri, urmând să permită circulaţia vehiculelor, trenurilor, precum şi transportul de gaze naturale şi apă, a arătat Halabi.

Construcţia podului va costa 14 miliarde de dolari, iar lucrările vor fi finalizate în etape, în decurs de 7-15 ani.

Compania daneză Cowi va oferi consultanţă pentru construcţia podului. Cowi oferă consultanţă şi pentru un alt proiect, de construcţie a unui pod de 45 de kilometri, cel mai lung din lume, între Qatar şi Bahrain.

"Vom avea un capital iniţial de cel puţin zece miliarde de dolari şi finanţare de 190 de miliarde de dolari", a spus Halabi, adăugând că la proiect vor dori să participe şi investitori privaţi.

Proiectul a atras interesul unor companii precum Bechtel şi Hewlett-Packard din Statele Unite, Ericsson, din Suedia, şi Veolia Environnement din Franţa, a adăugat Halabi.

Tarek Mohammed bin Laden, frate vitreg cu Osama bin Laden, intenţionează şi construcţia unor noi oraşe care să atragă cinci milioane de persoane în Yemen şi 1,5 milioane de oameni în Djibouti.

Oraşele vor include zone rezidenţiale, comerciale, servicii de îngrijire a sănătăţii şi spaţii de petrecere a timpului liber şi vor duce la crearea a circa un milion de locuri de muncă.

Yemen, una dintre cele mai sărace ţări din afara Africii, s-a confruntat cu conflicte sociale în urma şomajului ridicat şi a creşterii preţurilor, precum şi cu violenţe între forţele guvernamentale şi musulmanii şiiţi din nordul statului.

Middle East Development derulează proiecte imobiliare în Siria, Dubai şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici