Un german riscă să fie condamnat pentru folosirea unui discurs al lui Hitler ca sonerie de mobil

Un german reţinut în apropiere de Hamburg riscă o condamnare la trei ani de închisoare pentru încălcarea legislaţiei privind interzicerea elogierii nazismului, deoarece soneria telefonului său reproducea un discurs al lui Hitler, care se încheia cu o formulă de salut nazistă.

55 afișări
Imaginea articolului Un german riscă să fie condamnat pentru folosirea unui discurs al lui Hitler ca sonerie de mobil

Un german riscă să fie condamnat pentru folosirea unui discurs al lui Hitler ca sonerie de mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat marţi în gara din Harburg, după ce mai mulţi călători au alertat poliţia.

"Era un discurs original al lui Adolf Hitler, care se încheia cu cuvintele «Sieg Heil». Şi avea şi o fotografie a lui Hitler, cu o zvastică", a declarat joi purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Ruediger Carstens.

Parchetul din Harburg a fost sesizat, iar bărbatul riscă până la trei ani de închisoare, deoarece legea germană interzice elogierea nazismului, dar şi afişarea de însemne sau rostirea de sloganuri naziste. Poliţia a confiscat şi telefonul mobil al contravenientului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici