Un hoţ de cabluri a lăsat Ministerul bulgar de Externe fără linie telefonică

Ministerul bulgar de Externe a rămas fără linie telefonică timp de 24 de ore după ce o persoană care a încercat să fure firele de cupru a tăiat un cablu.

20 afișări
Imaginea articolului Un hoţ de cabluri a lăsat Ministerul bulgar de Externe fără linie telefonică

Un hoţ de cabluri a lăsat Ministerul bulgar de Externe fără linie telefonică (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc duminică noaptea, iar compania de telecomunicaţii BTK lucrează asiduu pentru a repara dauna cu speranţa că marţi va putea restabili comunicaţiile, relatează site-ul Novinite.com.

Informaţia a fost preluată de cotidianul bulgar Trud, care citează BTK.

Nodul de reţea telefonică de la minister este principala conexiune cu bulgarii din ţară şi străinătate, cu centrul de criză şi cel pentru vize, precum şi cu ambasadele. Liniile prin satelit folosite de misiunile diplomatice în situaţii de urgenţă trec, de asemenea, prin acest nod de reţea.

Din cauza cablului deconectat, toate comunicaţiile diplomatice s-au realizat prin e-mail luni, dar acestea au fost, de asemenea, întrerupte, după o pană de curent.

Angajaţii ministerului susţin că întreruperile de curent electric sunt frecvente în ultimul timp şi explică acest lucru prin supraîncărcarea reţelei prin folosirea dispozitivelor electrice de încălzire. Centrala termică a fost oprită din cauza tăierilor cheltuielilor bugetare.

Angajaţii, citaţi de Trud, s-au plâns nu numai de întuneric şi frig, ci susţin că întreruperile de electricitate conduc, de asemenea, la oprirea tuturor sistemelor de securitate din centrele de viza şi criză, în timp ce tăierea cheltuielilor nu permite programe antispam şi antivirus mai noi pentru e-mailul de serviciu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici