Un incendiu din Coreea de Sud a evacuat 500 de locuitori

Peste 500 de persoane au fost evacuate din casele lor din oraşul Gangneung, de pe coasta de est a Coreei de Sud, în timp ce vânturile puternice au provocat un incendiu marţi, au declarat oficialii.

134 afișări
Imaginea articolului Un incendiu din Coreea de Sud a evacuat 500 de locuitori

Sursa foto: Twitter

Temerile privind o extindere ulterioară s-au diminuat, deoarece ploaia i-a ajutat pe pompieri să lupte împotriva incendiului.

Incendiul, care a izbucnit în jurul orei 8.30, ora locală în Gangneung, a fost stins în mare parte la ora 16.30, după ce a ars 170 ha de teren şi a determinat evacuarea a aproximativ 550 de locuitori din oraşul cu peste 200.000 de locuitori, a declarat Serviciul Forestier din Coreea.

Incendiul a rănit trei persoane, inclusiv doi pompieri, şi a distrus zeci de clădiri, a anunţat agenţia naţională de silvicultură, potrivit Reuters
 
Incendiul pare să fi izbucnit după ce vânturile puternice au aruncat un copac peste cablurile electrice aeriene sub tensiune, aprinzând flăcările, au spus oficialii.
 
Echipajele de pompieri s-au chinuit să stingă focul care se extindea rapid din cauza vântului puternic, dar ploaia l-a oprit până după-amiaza.
 
Fotografiile şi filmările care circulă pe reţelele de socializare au arătat incendii care au cuprins păduri şi câmpuri şi clădiri cuprinse de fum.
 
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a ordonat oficialilor să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a stinge incendiul cât mai curând posibil şi să evacueze rapid locuitorii din apropiere pentru a minimiza victimele, a spus biroul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici