Un indian trebuie să plătească 45.800 de euro pentru că a lansat o alertă falsă cu bombă în Elveţia

Un cetăţean indian, autorul unei alerte false cu bombă pe aeroportul Internaţional din Geneva, va trebui plătească poliţiei suma de 45.800 de euro ca despăgubire, relatează Le Figaro, citând presa elveţiană.

303 afișări
Imaginea articolului Un indian trebuie să plătească 45.800 de euro pentru că a lansat o alertă falsă cu bombă în Elveţia

Un indian trebuie să plătească 45.800 de euro pentru că a lansat o alertă falsă cu bombă în Elveţia

Înştiinţarea de plată îi va fi trimisă de către poliţie individului de 39 de ani, care locuieşte în oraşul Montreux şi a cărui identitate nu a fost dezvăluită, potrivit publicaţiei elveţiene Le Matin. Incidentul a avut loc pe data de 13 octombrie.

Temându-se că ar putea pierde avionul, bărbatul a spus unui angajat al companiei aeriene Aeroflot că la bordul avionului la care trebuie să se îmbarce pentru a ajunge la Moscova se află o bombă. Din capitala rusă, bărbatul trebuia să îşi continue călătoria spre India pentru a se reuni cu familia.

Poliţia a mobilizat 101 poliţişti precum şi angajaţi ai serviciului de securitate pentru efectuarea operaţiunilor de căutare şi pentru a încercui zona.

În total, poliţia a calculat că cetăţeanul indian trebuie să plătească suma de 45.800 de euro despăgubire. Arestat în ziua în care a lansat alerta falsă, el a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare.

În iulie, o franţuzoaică de 41 de ani a lansat o alertă falsă cu bombă pe aeroportul din Geneva. Aceasta va trebui, de asemenea, să plătească poliţiei suma de 90.000 de euro pentru că din cauza ei au fost mobilizate forţele de ordine elveţiene.

Ea a primit o pedeaspă cu închisoarea în Franţa de şase luni, dintre care trei cu executare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici