Un interlop român le cere grupărilor infracţionale să nu mai utilizeze minori romi în UE

Un interlop român le-a cerut grupărilor infracţionale conduse de români să nu mai utilizeze minori romi în comiterea de jafuri şi furturi, altfel romii din România riscând să fie expulzaţi din ţările UE, relatează postul de televiziune australian ABC în pagina online.

82 afișări
Imaginea articolului Un interlop român le cere grupărilor infracţionale să nu mai utilizeze minori romi în UE

Un interlop român le cere grupărilor infracţionale să nu mai utilizeze minori romi în UE (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

"În ultimii 20 de ani am observat o intensificare a sentimentelor împotriva romilor, nu doar în România, ci în întreaga Europă", a declarat acesta, cunoscut ca Briliant, într-o emisiune a postului australian de televiziune. "Am observat, de asemenea, că infracţiunile în rândul romilor au devenit tot mai serioase, până la crimă organizată la nivel internaţional", a continuat el.

Infracţionalitatea de stradă a devenit o problemă majoră în Europa, vizând în special turişti, ţinta unor furturi de buzunare sau a hărţuirii la bacomate. Majoritatea hoţilor în aceste cazuri sunt copii cu vârsta sub 14 ani, deoarece în multe ţări ei nu răspund juridic pentru faptele lor, subliniază ABC News.

O fată în vârstă de 13 ani, Daniela, invitată în aceeaşi emisiune, susţine că poate câştiga până la 500 de dolari din furtul din buzunare, la Madrid, potrivit ABC. Ea îi dă banii mamei sale pentru a cumpăra hrană, iar o parte din aceştia sunt trimişi în România pentru a cumpăra o locuinţă.

Valul de infracţiuni comise de minori romi a început în ţările occidentale, după admiterea României în Uniunea Europeană, precizează postul de televiziune australian. Acest fenomen s-a amplificat atât de mult, încât autorităţile din oraşele importante din Italia, ca Milano, s-au văzut obligate să declare stare de urgenţă. Municipalitatea a autorizat poliţia să organizeze o operaţiune sub acoperire, în timpul căreia au fost utilizate camere ascunse şi înregistrări cu telefonul mobil, în vederea arestării a zeci de persoane.

În total, 19 adulţi au fost încarceraţi pentru furt şi abuzuri împotriva copiilor. Investigaţia a descoperit că unii copii aduceau, prin infracţiunile comise, până la 15.000-20.000 de dolari pe lună. În pofida acestui lucru, copiii erau supuşi unor rele tratamente. În timpul unei operaţiuni, poliţia a găsit, într-o fermă, copii încuiaţi în dulap, murdari şi malnutriţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici