Un italian a salvat o româncă să nu ardă de vie într-un incendiu. ”Dacă nu mureau din cauza flăcărilor, riscau să moară din cauza gazelor toxice”

  • O româncă şi italianca pe care o îngrijea au fost victimele unei explozii puternice.
  • Un antreprenor italian le-a ajutat să iasă din gura focului.
  • Deşi a dat dovadă de mult curaj şi de umanism, omul nu se consideră erou.
423 afișări
Imaginea articolului Un italian a salvat o româncă să nu ardă de vie într-un incendiu. ”Dacă nu mureau din cauza flăcărilor, riscau să moară din cauza gazelor toxice”

Clădirea a fost complet distrusă

Ne creşte inima când aflăm că un român devine erou în străinătate, după vreun gest care-l evidenţiază fără voia lui în comunitatea în care trăieşte, dar faptele bune se petrec, din fericire, în dublu sens.

O explozie petrecută joi într-o locuinţă din Sorriva di Sovramonte (Italia), incident căruia i-a căzut victimă şi o româncă, a declanşat intervenţia salvatoare a unui întreprinzător din zonă. Speriat de bubuitura care a pus la pământ casa vecinei, un italian a decis să intervină de urgenţă, înainte ca la faţa locului să ajungă pompierii şi personalul sanitar.

Deflagraţia a fost provocată de o scurgere de gaze, în momentul în care o româncă în vârstă de 53 de ani, Carmen Szabo, a aprins aragazul pentru a face cafeaua. Era ora 9.00. Carmen lucra ca îngrijitoare pentru Zita Fontana, 98 de ani.
Simplicio Reato, 63 de ani, un antreprenor în domeniul construcţiilor, care lucra în apropiere, a sosit imediat la faţa locului cu două stingătoare şi a ajutat la potolirea flăcărilor, salvându-le pe cele două femei.

”Eram la locul de muncă atunci când am auzit o bubuitură puternică. Imediat după aceea, fiul meu, Luca, m-a sunat şi mi-a spus că a văzut un nor negru de fum ridicându-se din Sorriva. Ajunc acolo, m-am trezit în faţa unui scenariu apocaliptic. Sosise deja o femeie, nora doamnei în vârstă. Sub dărâmături, persoana mai tânără (n.r. - românca) cerea ajutor. Lângă ea erau flăcări, focul ardea şi o ameninţa. Apoi, am văzut că bătrâna era încă în pat şi erau flăcări în jurul său. Totul ardea, saltele şi plastic, ceea ce era foarte dăunător: dacă nu mureau din cauza flăcărilor, riscau să moară din cauza gazelor toxice”, consemnează portalul gazetaromaneasca.com declaraţia omului de afaceri Simplicio Reato. Italianul nu se consideră un erou şi crede că oricine altcineva ar fi făcut la fel, în locul lui.

În acest moment, starea medicală a îngrijitoarei este gravă, aflându-se la Centrul pentru Arsuri al Spitalului din Padova. Carmen a suferit arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului. Bătrâna îngrjită de româncă a fost şi ea serios rănită în explozie şi este internată în spitalul din Feltre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici