Un jurnalist şi soţia sa, ÎMPUŞCAŢI în Franţa. UPDATE: Ziaristul primise mai multe ameninţări cu moartea în Azerbaidjan

Un jurnalist de origine azeră şi soţia acestuia au fost împuşcaţi vineri în localitatea Colomiers, aflat în apropierea oraşului Toulouse, în timp ce se aflau în propriul vehicul, informează surse din poliţie, citate de postul francez BMF TV.

7195 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist şi soţia sa, ÎMPUŞCAŢI în Franţa. UPDATE: Ziaristul primise mai multe ameninţări cu moartea în Azerbaidjan

Un jurnalist şi soţia sa, ÎMPUŞCAŢI în Franţa

Potrivit autorităţilor franceze, jurnalistul Rahim Namazov a fost grav rănit după ce a fost împuşcat în spate, iar soţia acestuia a murit imediat, fiind împuşcată în cap.

Jurnalistul Rahim Namazov provine din Azerbaidjan şi a fost exilat în Franţa.

 

 

Potrivit unor surse, şapte focuri de armă au fost auzite în jurul orei locale 9.00 (ora României, 10.00).

Biroul procurorului din Toulouse a anunţat presa că "un cuplu a fost împuşcat în Colomier". Poliţia judiciară va demara o anchetă.

Potrivit cotidianului Le Monde, Rahim Namazov, care se află în Toulouse din 2010, a primit mai multe ameninţări cu moartea în Azerbaidjan, unde a fost închis o perioadă şi ulterior exilat.

Într-un video postat în luna decembrie 2017, Namazov a declarat că a fost reţinut după ce a publicat ştiri despre brutalitatea cu care erau trataţi soldaţii din unităţile militare azere.

"Rahim Namazov este un jurnalist care a fost torturat şi închis în ţara lui şi este un refugiat politic în Franţa", a declara primarul localităţii Colomiers, Karine Michelet-Traval, unde a avut loc incidentul.

"Credem că este vorba de o reglare de conturi", a adăugat aceasta.

Potrivit agenţiei APA, Nazamov ar fi apărut în mai multe înregistrări audio şi videouri în care ar fi insultat câţiva infractori din Azerbaidjan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici