Un magistrat din Marea Britanie, judecat pentru agresarea şi evacuarea abuzivă a unor români

Un magistrat britanic din oraşul Kingston este judecat pentru evacuare abuzivă, agresare şi afirmaţii cu caracter rasist la adresa unei românce care locuia cu chirie într-o locuinţă a sa, relatează Kingston Guardian.

27 afișări
Imaginea articolului Un magistrat din Marea Britanie, judecat pentru agresarea şi evacuarea abuzivă a unor români

Un magistrat din Marea Britanie, judecat pentru agresarea şi evacuarea abuzivă a unor români

Stephanie Lippiatt este magistrat de 21 de ani şi este judecată în prezent pentru evacuare abuzivă, agresiuni rasiste şi daune aduse proprietăţii, trei capete de acuzare pe care le neagă.

Potrivit publicaţiei britanice, juraţii au vizionat o înregistrare video făcută cu telefonul mobil în care magistratul, alături de un prieten, a încercat să-i evacueze pe nişte chiriaşi români, agresându-i şi adresându-le injurii cu caracter rasist.

Lippiatt, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinută la 18 iunie împreună cu prietenul ei, Victor Hawes, deoarece au încercat să-l evacueze pe partenerul româncei Maria Perec din apartamentul unde aceasta locuia cu chirie. În înregistrare, Hawes îi califică pe chiriaşi drept "gândaci români", în timp ce Lippiatt încerca să-i evacueze din locuinţă. De asemenea, bărbatul este filmat în timp ce arunca hainele şi alte bunuri ale românilor în casa scării imobilului, potrivit tribunalului.

Perec a acuzat-o pe Lippiatt că a împins-o şi a călcat-o pe picior în timpul incidentului, afirmând de asemenea că i-a aruncat anumite cutii pe scări. Magistratul a dezminţit aceste acuzaţii în instanţă. În momentul arestării, a fost înregistrată de un poliţist spunând în faţa secţiei de poliţie: "Sunt străini împuţiţi şi vor scăpa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici