Un mediator pentru drepturile copiilor nu exclude existenţa unui lobby pentru pedofili în Duma rusă

Mediatorul pentru drepturile copiilor pe lângă preşedintele rus, Pavel Astahov, nu exclude existenţa unor grupuri de presiune care ar împiedica Duma (Camera inferioară a Parlamentului rus) să îşi înăsprească sancţiunile împotriva pedofililor, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Un mediator pentru drepturile copiilor nu exclude existenţa unui lobby pentru pedofili în Duma rusă

Un mediator pentru drepturile copiilor nu exclude existenţa unui lobby pentru pedofili în Duma rusă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Toată lumea este conştientă că este indispensabilă oprirea pedofililor. Totuşi, de fiecare dată când proiectul de lege vizând lupta împotriva pedofiliei este supus spre aprobare comisiilor specializate, se găsesc mereu deputaţi care se opun acestei legi", a declarat el.

"Mă întreb dacă nu avem un lobby pedofil care finanţează aceste practici şi împiedică adoptarea legii. Am impresia că nu sunt departe de adevăr", a continuat Astahov.

În toamna anului 2009, deputatul Anton Beliakov a supus aprobării Dumei un proiect de amendamente la Codul penal rus, prevăzând castrarea chimică a pedofililor. Acest document, ca şi celelalte texte similare propuse anterior, nu a fost adoptat.

Potrivit mediatorului, pedofilii trebuie să urmeze un tratament medical obligatoriu. "Castrarea este practicată în Suedia, Germania, Danemarca şi Statele Unite. Trebuie înăsprită pedeapsa pentru a nu rămâne în urma restului lumii", a apreciat el.

Astahov a declarat că este dificil să înţelegi motivele care l-au putut determina pe un judecător din Sankt Petersburg să condamne la şase ani de închisoare cu suspendare un bărbat vinovat de violarea a cinci copii, deşi pedeapsa prevăzută pentru o astfel de infracţiune variază de la opt la 15 ani de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

"Nu găsesc nici o explicaţie... Această sentinţă a fost recent anulată şi cazul trimis spre reexaminare", a spus el.

Mediatorul a afirmat că urmăreşte toate cazurile de rele tratamente aplicate copiilor în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici