Un metal greu, probabil cancerigen, prezent în apa potabilă din 31 de oraşe americane

Un studiu referitor la calitatea apei potabile din SUA relevă prezenţa cromului hexavalent, un metal greu, probabil cancerigen, în 31 din cele 35 de oraşe americane verificate, informează ziarul Washington Post.

210 afișări
Imaginea articolului Un metal greu, probabil cancerigen, prezent în apa potabilă din 31 de oraşe americane

Un metal greu, probabil cancerigen, prezent în apa potabilă din 31 de oraşe americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul, realizat de organizaţia Environmental Working Group, este primul efectuat la nivel naţional.

Mostrele de apă prelevate în 31 din cele 35 de oraşe care au făcut obiectul studiului relevă prezenţa cromului hexavalent şi, în 25 de oraşe, concentraţii superioare standardelor ce urmează să fie stabilite în California, conform ziarului, care nu dezvăluie oraşele respective.

Niciun nivel maxim autorizat nu există în Statele Unite privind cromul hexavalent. Agenţia Federală pentru Protecţia Mediului (EPA) intenţionează să stabilească o normă, după ce Institutul Naţional al Sănătăţii (NIH) anunţa în 2008 că această substanţă probabil este cancerigenă.

Cromul hexavalent poate provoca diverse forme de cancer - pulmonar, al stomacului, leucemii, cancer la ficat sau rinichi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici