Un mic oraş japonez a început să dezmembreze epava unei nave, devenită un simbol al tsunamiului - FOTO

Un oraş din nord-estul Japoniei a început luni să dezmembreze epava unei nave de pescuit aduse pe uscat de tsunami în 2011, care a devenit un simbol al dezastrului.

1139 afișări
Imaginea articolului Un mic oraş japonez a început să dezmembreze epava unei nave, devenită un simbol al tsunamiului - FOTO

Un mic oraş japonez a început să dezmembreze epava unei nave, devenită un simbol al tsunamiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epava navei a fost binecuvântată înainte ca muncitorii să înceapă să dezmembreze acest vapor lung de 60 de metri, Kyotoku-maru N°18, au anunţat autorităţile de la Kesennuma, un oraş devastat de catastrofă.

Operaţiunea de dezmembrare a fost decisă după ce 70% din populaţia locală a afirmat, potrivit unui sondaj de opinie, că nu mai doreşte prezenţa ei.

Lucrările urmează să fie încheiate până la 19 octombrie, au precizat autorităţile.

"Îmi cer scuze că am tulburat victimele dezastrului prin prezenţa acestui vapor, dar acest lucru a ajutat la ilustrarea pericolelor reprezentate de tsunamiuri",a declarat proprietarul acestuia, citat de agenţia de presă japoneză Jiji.

Această decizie a pus capăt unui proiect anterior menit să transforme nava într-un monument în memoria catastrofei care a ucis peste 18.000 de persoane şi a provocat un accident nuclear major la Fukushima.

Nava eşuată a fost purtată aproximativ 500 de metri pe uscat de către tsunami, pe 11 martie 2011, şi a rezistat unui incendiu grav care a devorat acest mic oraş de pe coasta de nord-est a Japoniei, după trecerea valului uriaş.

De atunci, vasul parţial carbonizat, vopsit în roşu şi albastru, a rămas în mijlocul unui cartier rezidenţial, atrăgând vizitatori care vin să se roage şi să depună flori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici