Un milionar saudit care ar avea legături cu teroriştii de la 11 septembrie locuieşte la Londra

Un om de afaceri saudit, acuzat de legături cu unii dintre teroriştii implicaţi în atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, lucrează pentru compania de petrol a ţării sale la Londra, unde locuieşte într-un apartament central, relatează Sunday Mail, în ediţia electronică.

343 afișări
Imaginea articolului Un milionar saudit care ar avea legături cu teroriştii de la 11 septembrie locuieşte la Londra

Un milionar saudit care ar avea legături cu teroriştii de la 11 septembrie locuieşte la Londra (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Abdulaziz al-Hijji, în vârstă de 38 de ani, lucrează pentru ramura europeană a Saudi Aramco şi locuieşte în centrul Londrei, după ce a părăsit locuinţa pe care o avea în Florida, în Statele Unite, cu câteva săptămâni înainte de atacurile din 11 septembrie, scrie Sunday Mail.

Numerele de înmatriculare ale vehiculelor care au trecut prin punctul de control Prestancia din Sarasota, în lunile dinaintea atacurilor, şi identificarea şoferilor sugerează că trei dintre terorişti au vizitat casa lui al-Hijji. Printre aceştia s-ar afla inclusiv Mohamed Atta, liderul grupului şi pilotul avionului care a intrat în turnul de nord al World Trade Center.

"Nu am relaţii sau vreo asociere cu vreunul dintre aceşti oameni răi/criminali şi cu crima îngrozitoare pe care au comis-o. (Atacurile) din 11 septembrie reprezintă o crimă împotriva Statelor Unite şi a întregii umanităţi şi sunt foarte trist şi mâhnit din cauza acestor acuzaţii false", a declarat el într-un e-mail trimis The Daily Telegraph.

"Iubesc Statele Unite. Copiii mei s-au născut acolo, am mers la universitate acolo, mi-am petrecut o bună parte din viaţă acolo şi mi-a plăcut", a adăugat el.

FBI a exclus, de asemenea, orice legătură între al-Hijji şi teroriştii de la 11 septembrie, dar fostul senator american Bob Graham - care prezida comisia pentru serviciile de informaţii la momentul respectiv - a declarat că a văzut două documente secrete care pun la îndoială afirmaţiile FBI. El a declarat pentru Daily Telegraph că ambele documente arată că "investigaţia nu a fost aşa de temeinică precum pretinde FBI".

Familia al-Hijji a început să fie suspectată din cauza "modalităţii şi momentului" în care a plecat din Statele Unite, lăsând în urmă mai multe lucruri personale, între care şi trei maşini. Aceasta s-a mutat în Arabia Saudită apoi la Totton, în apropiere de Southampton, în 2003, dar s-a întors în Statele Unite pentru scurt timp în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici