Un militant islamist a fost găsit vinovat de asasinarea fostului premier din Liban, Rafic Hariri

  • Un militant islamist a fost găsit vinovat de Tribunalul special ONU de asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri
  • Salim Ayyash a fost găsit vinovat de conspiraţie în vederea comiterii unui act de terorism, de uciderea lui Rafic Hariri şi a altor 21 de persoane
  • Asasinarea lui Rafic Hariri, unul dintre principalii lideri politici sunniţi din Liban, a generat un val de furie în 2005
363 afișări

Unul dintre cei patru indivizi acuzaţi în cazul asasinării fostului premier libanez Rafic Hariri, în 2005, la Beirut, a fost găsit vinovat de o instanţă judiciară specială a Naţiunilor Unite, informează BBC News.

Salim Ayyash şi ceilalţi inculpaţi, toţi membri ai mişcării islamiste şiite Hezbollah, au fost judecaţi în contumacie din 2014.

Asasinarea lui Rafic Hariri, unul dintre principalii lideri politici sunniţi din Liban, a generat un val de furie, iar verdictul de marţi intervine în contextul noii crize politice, amplificată de explozia devastatoare produsă pe 4 august la Beirut.

Salim Ayyash a fost găsit vinovat de conspiraţie în vederea comiterii unui act de terorism, de uciderea lui Rafic Hariri, a altor 21 de persoane şi de tentativă de ucidere a încă 226 de persoane în atentatul comis pe 14 februarie 2005.

Ceilalţi trei inculpaţi, Hussein Hassan Oneissi, Assad Hassan Sabra şi Hassan Habib Merhi, au fost achitaţi de judecătorii Tribunalului special pentru Liban, care are sediul la periferia oraşului olandez Haga.

Al cincilea inculpat, Mustafa Badreddine, comandant al entităţii militare a Hezbollah, a fost ucis în conflictul din Siria, în 2016.

Preşedintele completului de judecată, David Re, a declarat că nu există dovezi privind implicarea directă a mişcării şiite Hezbollah ori a Siriei în asasinat.

Organizaţia şiită Hezbollah a negat constant orice implicare în atentat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici