Un militar de origine română, desemnat cel mai bun soldat al trupelor SUA din Europa

Un militar de origine română este unul dintre cei doi câştigători ai competiţiei anuale destinate soldaţilor şi subofiţerilor organizată de comandamentul trupelor americane din Europa în Germania, relatează publicaţia Stars and Stripes în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Un militar de origine română, desemnat cel mai bun soldat al trupelor SUA din Europa

Un militar de origine română, desemnat cel mai bun soldat al trupelor SUA din Europa

Caporalul Mihai Mocanu din cadrul celui de-al 2-lea Batalion, regimentul 6 Infanterie, a fost desemnat cel mai bun soldat iar sergentul Travis Snook, din cadrul Armatei a 7-a, a câştigat competiţia destinată subofiţerilor. Cei doi au fost premiaţi, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Heidelberg, în Germania.

Cei doi au concurat la probele organizate în perioada 13-15 august la Grafenwohr în Germania, precum orientare pe teren, un marş de 15 kilometri, trageri pe timp de noapte şi zi, teste de rezistenţă fizică şi alte sarcini de luptă.

Mocanu, care a reprezentat Corpul V în cadrul acestei competiţii, a servit anterior în armata română. Născut la Hârlău, în judeţul Iaşi, Mocanu este caporal de infanterie de un an şi jumătate după ce în prealabil a fost angajat al firmei de securitate Ponds Security din Hohenfels, Germania, timp de şase ani.

Mocanu a fost campion la arte marţiale în 1997 şi este căsătorit cu Monica, cu care are o fiică, Emily. El sper să poată frecventa cursurile şcolii care pregătesc trupele aeropurtate şi cele de asalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici