Un ministru din Madagascar a fost demis pentru că a votat împotriva anexării Ucrainei de către Rusia

Preşedintele din Madagascar l-a demis pe ministrul de Externe al ţării pentru că la ONU a votat pentru a condamna referendumurile organizate de Rusia pentru anexarea a patru regiuni parţial ocupate din Ucraina, au declarat două surse locale, potrivit Reuters.

658 afișări
Imaginea articolului Un ministru din Madagascar a fost demis pentru că a votat împotriva anexării Ucrainei de către Rusia

Un ministru din Madagascar a fost demis pentru că a votat împotriva anexării Ucrainei de către Rusia

Miercurea trecută, Adunarea Generală a ONU a aprobat cu o majoritate covârşitoare pentru a condamna ceea ce a numit „tentativa de anexare ilegală" a celor patru regiuni din Ucraina de către Rusia şi a cerut tuturor ţărilor să nu recunoască acest demers.

Din cei 193 de membri ai Adunării Generale, 143 au votat în sprijinul unei rezoluţii care a reafirmat suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional.

Doi oficiali de rang înalt de la biroul preşedintelui Andriy Rajoelina au declarat pentru Reuters că ministrul Richard Randriamandrato a fost demis pentru că a fost unul dintre cei care au votat în sprijinul rezoluţiei.

Invazia Rusiei în Ucraina în acest an a pus multe ţări africane într-o poziţie diplomatică incomodă. Multe dintre ele au o istorie complicată a relaţiilor cu Occidentul şi cu fosta Uniune Sovietică, precum şi legături economice importante cu Rusia.

Ei au evitat în mare măsură să ia partea unei părţi în război, atrăgând critici de la unele naţiuni occidentale.

Până săptămâna trecută, Madagascar s-a abţinut în timpul diferitelor dezbateri privind criza din Ucraina. Guvernul a vorbit de neutralitate şi nealiniere pe această temă.

18 dintre cele 35 de ţări care s-au abţinut la votul de săptămâna trecută subt africane. Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Siria şi Nicaragua au votat şi ele împotriva rezoluţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici