Un mort şi 25 de răniţi în urma unui atentat atribuit FARC, în vestul Columbiei

Un atentat cu bombă, atribuit mişcării de gherilă FARC, s-a soldat joi cu cel puţin un mort şi 25 de răniţi în vestul Columbiei, în a doua zi după încetarea armistiţiului unilateral, respectat de mişcarea rebelă, au anunţat autorităţile locale.

211 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 25 de răniţi în urma unui atentat atribuit FARC, în vestul Columbiei

Un mort şi 25 de răniţi în urma unui atentat atribuit FARC, în vestul Columbiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Explozia unui vehicul-capcană s-a produs joi dimineaţa, în faţa sediului primăriei din Pradera. "O persoană a murit, iar alte şase din cele 25 rănite sunt în stare gravă", a declarat primarul Adolfo Leon, pentru postul de radio RCN.

Mai multe clădiri au fost distruse, a adăugat el, afirmând că în ultimele zile circulau zvonuri privind iminenţa unui atentat.

Victima este un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a declarat ministrul Apărării, Juan Carlos Pinzon, care a denunţat "comportamentul absolut nebun" al membrilor FARC. Trei poliţişti figurează printre cei răniţi, a adăugat el.

Localitatea Pradera face parte din provincia Valle del Cauca, o regiune unde mişcarea Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) este deosebit de activă, potrivit autorităţilor.

Fondată în 1964, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), cea mai veche gherilă din America Latină, care numără aproape 8.000 de combatanţi, potrivit autorităţilor, s-a angajat din 2012 în negocieri cu Guvernul columbian pentru a pune capăt conflictului soldat cu sute de mii de morţi.

Acest atentat are loc în contextul încetării, miercuri, a armistiţiului unilateral respectat de FARC timp de o lună.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a condamnat acest "act terorist", într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. "Ce manieră de a acţiona contradictorie şi iraţională din partea FARC", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici