Un mort şi zeci de persoane evacuate în Slovacia, din cauza inundaţiilor

Inundaţiile provocate de ploile abundente s-au soldat cu cel puţin un mort şi sute de evacuaţi duminică, în mai multe oraşe din centrul Slovaciei, au anunţat autorităţile locale.

16 afișări
Imaginea articolului Un mort şi zeci de persoane evacuate în Slovacia, din cauza inundaţiilor

Un mort şi zeci de persoane evacuate în Slovacia, din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situaţia era alarmantă în oraşele Handlova, Ziar-nad-Hronom şi Prievidza, potrivit unui oficial de la serviciul de presă al Ministerului slovac de Interne, Lucia Garajova.

"Există un dispărut, un bărbat din Prievidza, şi avem din păcate şi o primă victimă. Este vorba despre un bărbat din Handlova, luat de curent în timp ce încerca să îşi salveze maşina", a declarat Garajova, citată de site-ul pravda.sk.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate doar în Prievidza, potrivit lui Garajova.

"Există importante pagube materiale", a constatat la rândul său ministrul de Interne, Daniel Lipsici, care a mers duminică la Handlova şi Prievidza.

În nordul Cehiei, cinci persoane au decedat la sfârşitul săptămânii trecute, în inundaţiile care au avut loc din cauza ploilor torenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici