Un musulman şi-a dat în judecată angajatorul pentru că vindea alcool

Un musulman care susţine că nu ştia că supermarketul în care se angajase vindea alcool şi-a dat în judecată angajatorul pentru discriminare religioasă, pe motiv că l-ar fi obligat să transporte baxuri de băuturi alcoolice.

13 afișări
Imaginea articolului Un musulman şi-a dat în judecată angajatorul pentru că vindea alcool

Un musulman şi-a dat în judecată angajatorul pentru că vindea alcool

Mohammed Ahmed, în vârstă de 32 de ani, s-a angajat ca şofer la lanţul de supermarketuri Tesco, din Marea Britanie şi a lucrat în depozitul de distribuţie timp de opt luni, până când a demisionat şi a intentat proces companiei la un tribunal al muncii, informează Daily Mail.

Bărbatul susţine că a fost obligat să demisioneze pentru că nu putea să care baxuri de bere, spirtoase şi vinuri, din cauza religiei sale. El mai spune că a fost discriminat atunci când a cerut companiei să-i ofere alt post. Superiorii săi ar fi fost agresivi verbal cu acesta şi nu i-au permis să-şi schimbe postul.

Ahmed a fost crescut în Arabia Saudită şi spune că nu ştia că slujba lui presupunea să manevreze cantităţi de alcool. El a depus şi o plângere, în februarie, împotriva companiei, dar ar fi fost "victimizat şi hărţuit" drept rezultat.

"Ştia din start ce presupunea postul. Nu a ridicat niciodată problema înainte de angajare că nu putea să manevreze alcool", a spus o purtătoare de cuvânt a Tesco.

Ahmed a dat în judecată Tesco pentru discriminare rasială, hărţuire şi victimizare, iar instanţa urmează să ia o decizie în această săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici