Un neozeelandez antiregalist a vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles

Un neozeelandez septuagenar a recunoscut marţi că a vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles şi în soţia acestuia, Camilla, aflaţi în vizită în Noua Zeelandă şi a fost eliberat pe cauţiune de justiţie, care i-a ordonat totuşi să stea la distanţă de cuplul regal.

182 afișări
Imaginea articolului Un neozeelandez antiregalist a vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles

Un neozeelandez antiregalist a vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles

Sam Bracanov, în vârstă de 74 de ani, descris de poliţie ca un "antiregaalist cunoscut", a fost arestat luni, cu puţin timp înainte ca Charles şi Camilla să meargă să meargă să se întâlnească cu mulţimea pe faleză, la Auckland.

În faţa unui tribunal din districtul Auckland, septuagenarul a pledat marţi nevinovat pentru pregătirea unui atac. El a fost eliberat pe cauţiune şi trebuie să stea la o distanţă de cel puţin 500 de metri de cuplul regal.

Dar în faţa tribunalului, Sam Bracanov a declarat că a cumpărat excremente de cal, pe care le-a amestecat cu apă, având ca obiectiv să arunce amestecul în Charles.

"Aş fi făcut-o!", a declarat el. Bărbatul a vrut astfel să protesteze faţă de poziţia privilegiată de moştenitor al tronului.

"El nu este în această poziţie din cauza creierului, ci din cauza corpului. Ceea ce produce corpul cade în toaletă, l-aş fi atins, prin urmare, cu acel ceva care merge la toaletă", a adăugat el.

În timpul unei precedente a prinţului Charles în Noua Zeelandă, în 1994, Bracanov a încercat să îl stropească cu deodorant, pentru a elimina "mirosul greu al regalităţii", potrivit presei locale.

În 1988, el a aruncat cu o găleată de excremente într-o maşină care îl transporta pe regele Spaniei, Juan Carlos, potrivit Fairfax Media. El a fost declarat vinovat de tulburarea ordinii publice.

Charles şi Camilla se află în prezent în turneu în Asia-Pacific, în cadrul celebrării jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a. Noua Zeelandă este ultima lor etapă, înaintea plecării lor, vineri.

Noua Zeelandă, ca şi Australia, este o fostă colonie britanică şi regele sau regina Angliei îndeplineşte în continuare funcţia de şef al statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici