Un nepot al lui John F. Kennedy şi-a lansat campania pentru un mandat în Camera Reprezentanţilor

Joseph Kennedy III, un nepot al preşedintelui american asasinat John F. Kennedy, şi-a lansat joi campania electorală pentru a obţine un mandat în Camera Reprezentanţilor, în cadrul alegerilor legislative americane care vor avea loc concomitent cu cele prezidenţiale, la 6 noiembrie.

193 afișări
Imaginea articolului Un nepot al lui John F. Kennedy şi-a lansat campania pentru un mandat în Camera Reprezentanţilor

Joseph Kennedy III (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Joseph Kennedy III este nepotul lui Robert Kennedy, fratele lui John F. Kennedy, care a murit şi el împuşcat, în 1968.

Candidat din partea Partidului Democrat, el speră să câştige alegerile pentru circumscripţia Massachusetts, un "fief" al familiei Kennedy, şi să-i succeadă astfel lui Barney Frank, un veteran al Congresului care nu va mai candida.

"Sunt convins că această ţară a fost fondată pe o idee simplă: fiecare persoană are dreptul de a fi tratată în mod echitabil de aproapele său şi de guvernul său. Acesta nu mai este cazul astăzi în America", a explicat Joe Kennedy, în vârstă de 31 de ani, într-o înregistrare video.

Dacă va câştiga la alegerile din noiembrie, nepotul lui John F. Kennedy va fi primul din dinastie care revine în Congres după ce Patrick Kennedy, fiul lui Ted Kennedy, decedat în 2009, a părăsit Legislativul anul trecut.

În înregistrarea video de campanie, Joseph Kennedy a făcut referire la ilustra familie din care face parte, care "a avut imensul privilegiu de a reprezenta Massachusetts în trecut".

Licenţiat al universităţilor Stanford, din California, şi Harvard, din Massachusetts, tânărul vorbeşte fluent limba spaniolă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici