Un nou accident la o mină din nordul Chinei: Doisprezece mineri blocaţi în subteran

Doisprezece mineri erau blocaţi vineri în subteran, în urma unei surpări într-o mină de huilă din nordul Chinei, un nou accident în acest sector industrial, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia China Nouă.

76 afișări
Imaginea articolului Un nou accident la o mină din nordul Chinei: Doisprezece mineri blocaţi în subteran

Un nou accident la o mină din nordul Chinei: Doisprezece mineri blocaţi în subteran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mina este situată în regiunea autonomă Mongolia Interioară, a precizat agenţia, fără să furnizeze alte detalii.

Anul trecut, în China au murit 2.433 de mineri, potrivit datelor oficiale, adică peste şase persoane pe zi. Dar acest bilanţ, foarte mare, este probabil mult subevaluat, potrivit unor organizaţii nonguvernamentale.

Odată cu venirea iernii, minele chineze revin la un regim susţinut. În ultimele zile au aut loc mai multe accidente grave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici