Un nou COD ROŞU de poluare în Beijing

Autorităţile chineze au emis un nou cod roşu de poluare vineri, valabil la Beijing, care dispune închiderea instituţiilor de învăţământ şi le cere locuitorilor capitalei să rămână în case pentru a doua oară într-o perioadă de zece zile, relatează DPA în pagina electronică.

1674 afișări
Imaginea articolului Un nou COD ROŞU de poluare în Beijing

Beijingul emite un nou cod roşu de poluare

Restricţiile intră în vigoare de sâmbătă şi sunt valabile până marţi, a anunţat centrul de management pentru situaţii de urgenţă pe site-ul Guvernului chinez.

Măsurile impun, de asemenea, întreruperea activităţilor în fabrici şi restricţionarea traficului rutier, cu excepţia vehiculelor electrice.

Alerta reflectă o prognoză pentru o perioadă de trei zile în care nivelul indicelui PM2,5 (care arată densitatea particulelor cu diametrul de 2,5 microni suspendate în atmosferă) urmează să ajungă până la 200 de micrograme pe metrul cub.

Particulele cu această densitate pătrund adânc în plămâni, iar poluarea pe care o generează este asociată riscului de infarct miocardic, cancer de plămâni şi astm.

Indicele de calitate a aerului prezentat de ambasada Statelor Unite la Beijing arăta vineri dimineaţa niveluri de 151 de micrograme pe metrul cub. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un nivel maxim de 25 de micrograme pe metru cub.

Potrivit cercetătorilor americani, sursele de poluare a aerului din capitala chineză nu sunt locale. O mare parte din poluarea din Beijing provine din zone industriale îndepărtate, în special din oraşul Shijiazhuang, situat la 322 kilometri sud-vest de capitala chineză, a spus Robert Rohde, coautor al unui raport privind poluarea din China.

Aerul nociv contribuie anual la moartea a 1,6 milioane de persoane şi a aproximativ 17 la sută dintre decesele din China, potrivit unui raport semnat de Rohde şi Richard Muller, şi publicat în jurnalul de ştiinţă PLOS One. Poluarea aerului ucide aproximativ 4.000 de cetăţeni chinezi zilnic, iar arderea cărbunelui contribuie în mare măsură la acest lucru, se arată în raport.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici