Un nou comandament Atlantic al NATO este operaţional, protejând culoarele maritime şi cablurile submarine

  • Un nou comandament NATO a devenit operaţional
  • Comandamentul Atlantic al NATO are sediul în Norfolk, statul american Virginia
  • Noul comandament NATO va proteja culoarele maritime şi cablurile submarine de telecomunicaţii
2449 afișări
Imaginea articolului Un nou comandament Atlantic al NATO este operaţional, protejând culoarele maritime şi cablurile submarine

Un nou comandament Atlantic al NATO este operaţional, protejând culoarele maritime şi cablurile submarine

Noul Comandament Atlantic al NATO a devenit operaţional, având rolul protejării culoarelor maritime dintre Europa şi America de Nord, dar şi a cablurilor de telecomunicaţii transatlantice, care ar putea fi vizate de atacuri în cazul unei conflict hibrid.

"Noul Comandament Atlantic a devenit operaţional după o ceremonie desfăşurată în Norfolk (statul american Virginia) (...). Comandamentul aliat Norfolk, creat pentru protejarea culoarelor maritime dintre Europa şi America de Nord, este primul comandament NATO dedicat zonei Atlanticului începând din 2003", a comunicat Alianţa Nord-Atlantică pe site-ul propriu.

"NATO este o Alianţă transatlantică, iar zona nord-atlantică este vitală pentru securitatea Europei. Noul Comandament Atlantic va asigura că rutele cruciale pentru capacităţi de consolidare şi provizii din America de Nord spre Europa rămân sigure", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Sediul Comandamentului este lângă Baza Flotei a II-a a SUA. Comandamentul Atlantic va fi condus de viceamiralul american Andrew Lewis.

Potrivit agenţiei DPA şi site-ului german N-TV.de, noul Comandament NATO va avea şi rolul protejării cablurilor de telecomunicaţii transatlantice de eventuale atacuri ale submarinelor militare ruse, în cazul unei conflict hibrid.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici