Un nou submarin nuclear rusesc, pus în funcţiune până la sfârşitul lui 2009

Un nou submarin nuclear rusesc, Iuri Dolgoruki, va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului 2009, a anunţat joi adjunctul şefului Statului Major rus, viceamiralul Oleg Burţev.

110 afișări
Imaginea articolului Un nou submarin nuclear rusesc, pus în funcţiune până la sfârşitul lui 2009

Un nou submarin nuclear rusesc, pus în funcţiune până la sfârşitul lui 2009 (Imagine: Ria Novosti)

Testele cu Iuri Dolgoruki, un submarin lansator de rachete strategice, trebuie să înceapă în perioada iunie-iulie, a precizat Burţev, citat de agenţia RIA Novosti. "Odată aceste teste încheiate, submarinul va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului", a declarat el.

Potrivit lui Burţev, marina prevede lansarea altor şapte submarine din această clasă Borei (de tip 955), până în 2015. Această clasă de nave este prezentată drept cea mai modernă de care va dispune flota rusă.

Un alt submarin nuclear multifuncţional, Severodvinsk, cu o lungime de 119 metri, urmează să devină operaţional în 2011, a adăugat Burţev.

Marina rusă "urmează să se doteze cu Severodvinsk în 2011. Lucrările de construcţie sunt finanţate complet şi testele de armament (rachete de croazieră cu rază extinsă de acţiune, cu care submarinul va fi echipat) se află în curs", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici