Un oficial al ambasadei Costa Rica în Venezuela a fost răpit

Autorităţile investighează răpirea unui diplomat din Costa Rica pe teritoriul Venezuelei, au declarat oficialii luni.

62 afișări

Guillermo Cholele, un oficial al ambasadei Costa Rica la Caracas, a fost răpit în timp ce se afla în drum spre casă duminică seară, a declarat Ministerul de Externe din Costa Rica într-un comunicat, informează CNN în pagina electronică.

Răpitorii au sunat la locuinţa acestuia cerând bani pentru eliberarea lui şi spunând că Cholele se află în stare bună, declară ministerul.

"Ministerul de Externe consideră aceste acte ca fiind foarte grave şi colaborează cu serviciile de securitate şi oficiali ai Ministerului de Externe din Venezuela, în Caracas şi San Jose, pentru a garanta bunăstarea şi siguranţa diplomatului din Costa Rica", arată comunicatul.

Autorităţile venezuelene nu au putut fi contactate pentru comentarii.

Răpirea vine la mai puţin de o lună după ce fiica unui diplomat din Chile a murit când poliţia din Venezuela a deschis focul asupra maşinii în care aceasta se afla.

În ianuarie, ambasadorul Mexicului în Venezuela şi soţia sa au fost răpiţi la Caracas. Aceştia au fost eliberaţi în mai puţin de 24 de ore.

În timp ce economia Venezuelei a stagnat în ultimii ani, numărul infracţiunilor precum răpirile şi crimele a crescut.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, 16,917 de persoane au fost răpite între iulie 2008 şi iulie 2010 sau aproximativ 23 de răpiri pe zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici