Un oficial american anunţă o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale". ABC: Rusia ar vrea să ducă o armă nucleară în spaţiu

  • Preşedintele Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner, a avertizat asupra unei "ameninţări la adresa securităţii naţionale" legate de o "capacitate militară străină destabilizatoare".
  • Mike Turner i-a cerut preşedintelui Joe Biden să declasifice "toate informaţiile" despre această ameninţare.
  • Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe a încercat miercuri să calmeze opinia publică.
33799 afișări
Imaginea articolului Un oficial american anunţă o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale". ABC: Rusia ar vrea să ducă o armă nucleară în spaţiu

Avertismentul lui Mike Turner are legătură cu faptul că Rusia doreşte să plaseze o armă nucleară în spaţiu, afirmă două surse de la Capitoliu, citate de ABC News.

Nu este vorba de a lansa o armă nucleară pe Pământ, ci mai degrabă de a o folosi eventual împotriva sateliţilor. Cu toate acestea, "este foarte îngrijorător şi foarte sensibil", a declarat una dintre surse, numind-o "o afacere importantă".

Deşi nu au abordat direct subiectul, mai mulţi membri ai Congresului au descris rapid problema ca fiind serioasă, fără a alimenta alarma publică.

"Vom lucra împreună pentru a aborda această chestiune, aşa cum facem cu toate chestiunile sensibile care sunt clasificate", a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, reporterilor de la Capitoliu. "Dar vrem doar să asigurăm pe toată lumea că la volan se află mâini sigure", a spus el.

Anunţul lui Mike Turner

Anterior, reprezentantul republican din Ohio, Mike Turner, preşedintele Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, a transmis într-un comunicat că grupul său a "pus la dispoziţia tuturor membrilor Congresului informaţii privind o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale".

"Solicit ca preşedintele Biden să declasifice toate informaţiile referitoare la această ameninţare, astfel încât Congresul, administraţia şi aliaţii noştri să poată discuta deschis despre acţiunile necesare pentru a răspunde la această ameninţare", a declarat Turner.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe spune că situaţia e sub control

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că a programat deja o întâlnire clasificată cu conducerea Congresului înainte de cererea lui Turner.

Sullivan a fost presat de mai multe ori de reporteri în legătură cu solicitarea serviciilor de informaţii, dar a refuzat să spună în mod specific dacă întâlnirea de joi va fi pentru a discuta despre ameninţarea raportată.

De asemenea, el a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceasta, în afară de a spune că, în general, "americanii înţeleg că există o serie de ameninţări şi provocări în lume cu care ne confruntăm în fiecare zi", cum ar fi terorismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici