Un oficial sirian de rang înalt, asasinat în Liban

Un oficial de rang înalt din Siria a fost asasinat de către persoane înarmate în sudul Libanului, a anunţat agenţia siriană de presă SANA.

205 afișări
Imaginea articolului Un oficial sirian de rang înalt, asasinat în Liban

Mohammad Darrar Jamo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O gruparea teroristă l-a asasinat pe directorul departamentului politic şi de relaţii internaţionale din cadrul Organizaţiei Mondiale pentru Emigranţii Arabi, Mohammad Darrar Jamo, în faţa casei sale din localitatea Sarafand, în sudul Libanului", a anunţat agenţia fără a preciza data când a fost comisă crima.

Damascul foloseşte cuvântul "terorist" pentru a-i desemna pe rebelii care luptă deja doi ani pentru înlăturarea regimului.

"Jamo a fost împuşcat de persoane înarmate dimineaţa, în jurul orei două, la domiciliul său din Sarafand, unde locuia cu soţia sa libaneză", a declarat pentru AFP un oficial al serviciilor de securitate din Liban.

"Ei au tras în el 20 de gloanţe, în diferite părţi ale corpului", a adăugat oficialul.

Jamo era cunoscut, de asemenea, drept expert politic favorabil regimului, şi apărea în mod regulat la posturile de televiziune libaneze.

Aceasta este prima dată de la începutul revoltei siriene din martie 2011, când un oficial din Siria este asasinat pe teritoriul libanez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici