Un oraş din California va denumi o stradă după rapperul Tupac Shakur

O stradă din nordul Californiei ar putea purta în curând numele regretatului rapper Tupac Shakur.

239 afișări
Imaginea articolului Un oraş din California va denumi o stradă după rapperul Tupac Shakur

Un oraş din California va denumi o stradă după rapperul Tupac Shakur

Marţi, consiliul municipal din Oakland a fost de acord în unanimitate să numească o parte a unei străzi din oraş cu numele rapperului, care a locuit în oraş la începutul anilor 1990.
 
O porţiune a bulevardului MacArthur de lângă lacul Merritt, unde a locuit Shakur, îşi va păstra numele actual, dar va primi şi numele suplimentar, onorific, de Tupac Shakur Way. Plăcuţele comemorative şi semnele care semnalizează schimbarea vor fi plătite de Fundaţia Tupac Shakur.
 
Legătura lui Shakur cu oraşul merge dincolo de lecţiile pe care le-a învăţat în timp ce locuia în oraş la începutul anilor 1990. În 1991, el a dat în judecată departamentul de poliţie din Oakland pentru 10 milioane de dolari după ce poliţia l-a trântit la pământ şi l-a arestat în timpul unei opriri pentru traversare neregulamentară în centrul oraşului Oakland. Cazul a fost soluţionat în cele din urmă cu 42.000 de dolari, potrivit The Guardian.
 
De asemenea, Shakur a filmat în oraş videoclipul uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, Brenda's Got a Baby. Melodia şi videoclipul spun povestea tragică a unei mame adolescente care este ucisă.
 
Shakur avea 25 de ani când a fost împuşcat şi ucis într-un schimb de focuri în Las Vegas, în 1996, şi a rămas unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi din comunitatea hip-hop.
 
Shakur este fiul lui Afeni Shakur, o activistă pentru dreptate rasială şi membru al partidului Black Panther. Tupac indica adesea activismul mamei sale ca fiind o forţă motrice din spatele înregistrărilor sale cu conştiinţă socială şi a declaraţiilor sale deschise despre brutalitatea poliţiei, rasism şi sărăcie.
 
El a scris single-ul Dear Mama din 1995 în onoarea regretatei organizatoare, care a murit în nordul Californiei în 2016.
 
Nu există un calendar pentru adăugarea numelui străzii. Legislaţia consiliului municipal spune că partea redenumită a străzii va aminti oamenilor de contribuţiile lui Shakur la Oakland şi va celebra arta şi cultura ca un catalizator pentru schimbarea societăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici