Un pakistanez şi alţi doi islamişti, arestaţi într-unul din hotelurile din Bombay

Serviciile de securitate indiene au arestat trei extremişti, între care un cetăţean pakistanez, într-unul din hotelurile din Bombay atacate de mai multe persoane înarmate, a anunţat vineri agenţia de presă indiană PTI.

12 afișări
Imaginea articolului Un pakistanez şi alţi doi islamişti, arestaţi într-unul din hotelurile din Bombay

Un pakistanez şi alţi doi islamişti, arestaţi într-unul din hotelurile din Bombay

Citând surse oficiale, agenţia a precizat că arestările au avut loc la hotelul Taj Mahal.

Pakistanezul este prezentat ca fiind Ajmal Amir Kamal, un locuitor din Faridkot, localitate din Pakistan.

Agenţia afirmă, de asemenea, că extremiştii sunt membri ai Lashkar-e-Taiba, o grupare armată islamistă cu sediul în Pakistan şi cunoscută pentru atacurile de la Parlamentul indian din 2001.

Anterior, un oficial militar indian afirmase că bărbaţii înarmaţi care au comis atacurile de la Bombay au venit din Pakistan.

"Sunt originari din partea cealaltă a frontierei şi probabil din Faridkot, în Pakistan. Au încercat să pretindă că sunt din Hyderabad", un oraş din sudul Indiei, a declarat generalul R.K. Hooda, care conduce operaţiunea armată împtoriva islamiştilor baricadaţi în cele două hoteluri de lux din Bombay.

Premierul indian Manmohan Singh afirmase anterior că atacurile coordonate de miercuri seara au fost desfăşurate de un grup "din afara" Indiei, o aluzie voalată la Pakistan, ţară vecină şi rivală Indiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici