Un parc public va fi construit pe locul reşedinţei fostului dictator libian Muammar Kadhafi

Reşedinţa fostului lider libian Muammar Kadhafi, Bab al-Aziziya, devastată anul trecut în cursul unui conflict sângeros, va fi transformată într-un parc public de câteva hectare în centrul Tripoli, a anunţat premierul Abdelrahim al-Kib.

165 afișări
Imaginea articolului Un parc public va fi construit pe locul reşedinţei fostului dictator libian Muammar Kadhafi

Un parc public urmează să fie construit pe locul reşedinţei fostului dictator libian Muammar Kadhafi

Premierul, care a inaugurat joi acest proiect pe un vast teren aflat în ruină, a anunţat că aici vor fi construite o bibliotecă, un teatru şi un monument în memoria "martirilor Revoluţiei libiene".

"Acest amplasament, care era simbolul despotismului, dictaturii şi fricii va deveni simbolul gloriei şi demnităţii", a subliniat Abdelrahim al-Kib în cadrul unei ceremonii care a marcat un an de la intrarea rebelilor în reşedinţa fostului dictator, colonelul Kadhafi, pe 23 august 2011.

Complexul, care găzduia cartierul general al lui Muammar Kadhafi, a fost pur şi simplu ras de bombele NATO iar, ulterior, de asaltul dat de rebeli, care au intrat în capitală pe 20 august 2011.

Prima etapă constă în curăţarea molozului, o misiune încredinţată unor firme locale care urmează totodată să delimiteze şi să închidă terenul înainte de a demara lucrările de construire, potrivit agenţiei libiene Lana.

Însă, deoarece terenul este ocupat ilegal de zeci de familii fără locuinţe, un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale a anunţat că aceste cazuri urmează să fie examinate pentru ca locul să poată fi mai întâi eliberat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici