Un pastor american crede că haitienii au fost loviţi de cutremur din cauza unui "pact cu diavolul"

Pastorul american Pat Robertson afirmă că seismul din Haiti s-a produs pentru că locuitorii insulei au făcut "un pact cu diavolul", informează CNN.

26 afișări
Imaginea articolului Un pastor american crede că haitienii au fost loviţi de cutremur din cauza unui "pact cu diavolul"

Un pastor american crede că haitienii au fost loviţi de cutremur din cauza unui "pact cu diavolul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tragedia a avut loc din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă în Haiti, iar oamenii evită să vorbească despre asta", crede Robertson.

"Haitienii erau sub stăpânire franceză. Ştiţi bine de Napoleon al III-lea şi toate acestea. Dar s-au adunat şi au făcut un pact cu diavolul. Au jurat că îi vor sluji diavolului dacă îi va scăpa de francezi. Iar diavolul a acceptat", afirmă pastorul american.

Haitienii i-au învins pe coloniştii francezi în 1804 şi şi-au proclamat independenţa. "Haitienii s-au revoltat şi au devenit liberi. Dar de atunci au fost loviţi de blesteme", subliniază Robertson.

Nu este prima dată când pastorul american face astfel de declaraţii controversate. Imediat după ce uraganul Katrina s-a abătut asupra oraşului New Orleans provocând moartea a 1.800 de persoane, Robertson declara că Dumnezeu pedepseşte poporul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici