Un pilot a văzut o "strălucire intensă", în apropiere de locul prăbuşirii avionului Airbus

Un comandant de bord al companiei spaniole Air Comet, care zbura între Lima şi Madrid, nu departe de zona prăbuşirii zborului Rio-Paris al Air France, a declarat că a văzut o "strălucire intensă a unei lumini albe", potrivit ediţiei de joi a cotidianului El Mundo.

12 afișări
Imaginea articolului Un pilot a văzut o "strălucire intensă", în apropiere de locul prăbuşirii avionului Airbus

Un pilot a văzut o "strălucire intensă", în apropiere de locul prăbuşirii avionului Airbus

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene spaniole confirmă oferirea unui raport de către comandantul cursei 974 Air Comet.

Comandantul zborului 974 al Air Comet a realizat un raport despre ce a văzut în noaptea de duminică spre luni, într-o zonă apropiată de accident, scrie cotidianul spaniol.

El a trimis raportul către conducerea companiei sale, care a transmis informaţiile către Air France, Airbus şi Direcţia generală a aviaţiei civile spaniole.

"Deodată, am observat în depărtare o strălucire puternică şi intensă a unei lumini albe, care a urmat o traiectorie descendentă şi verticală şi care a dispărut în şase secunde", scrie pilotul.

Copilotul, precum şi o pasageră au văzut acelaşi lucru, potrivit ziarului. În acel moment, avionul companiei Air Comet se găsea la latitudinea nordică de 7 grade şi la o longitudine vestică de 49 de grade, în timp ce poziţia estimată a zborului Rio-Paris era de 0 grade latitudine şi 30 de grade longitudine vestică, potrivit El Mundo.

"Ţinând cont de coincidenţa în termeni de oră şi de loc, vă aduc la cunoştinţă aceste elemente pentru că ar putea fi, eventual, utile clarificării faptelor", scrie pilotul, în raportul său, citat de El Mundo.

Ziarul scrie că "raportul pilotului prezintă una dintre ipotezele care a fost luată în considerare drept cauză a accidentului - explozia unei bombe la bordul avionului".

"Totuşi, ultimele şase mesaje de alertă emise de Airbus către centrul de control al Air France la Paris" ar indica mai degrabă o înlănţuire de evenimente de tipul "situation upset" în care pilotul pierde controlul avionului din cauza unor defecţiuni ale echipamentelor de navigaţie" din cauza unor "turbulenţe grave", scrie cotidianul.

Ziarul face referire la şase mesaje de alertă automate pe care Airbus le-ar fi trimis chiar înainte de a se prăbuşi în ocean, între orele 02.10 şi 02.14 GMT (05.10 şi 05.14, orele României), şi despre care a scris presa braziliană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici