Un pilot britanic a orbit în timpul zborului

Un britanic ce pilota singur un avion de mici dimensiuni a orbit în timpul zborului şi, după ce a trimis o alertă prin radio la turnul de control, Forţele Regale Britanice au trimis un avion care să-l escorteze, în acelaşi timp primind indicaţii prin radio pentru a ateriza.

49 afișări
Imaginea articolului Un pilot britanic a orbit în timpul zborului

Un pilot britanic a orbit în timpul zborului (Imagine: weeklypaper.blogspot.com)

Jim O'Neil, de 65 de ani, a aterizat cu bine la a patra încercare, după ce un avion al Forţelor Regale Britanice (RAF) a zburat alături de el, timp în care piloţii RAF l-au ghidat prin radio, informează The Mirror. Britanicul a fost, apoi, internat în secţia de neurochirurgie a unui spital, pentru atac cerebral, în urma căruia sângele acumulat în ceafă a pus presiune pe nervul optic şi i-a provocat orbirea.

"Aş fi putut să nu fiu în viaţă. Datorez viaţa membrilor RAF. A fost îngrozitor, deodată n-am mai văzut tastele din faţa mea. Tot ce era în faţa mea era în ceaţă. Rămăsesem neajutorat la controale", a spus O'Neil, din patul său de spital.

Bărbatul, cu 18 ani de experienţă aviatică, aducea avionul din Scoţia, după ce fusese acolo în vacanţă cu familia.

Înainte ca avionul trimis de RAF să-l ajungă pe cel al lui O'Neil, cei de la turnul de control au încercat să-l ghideze spre un câmp din apropiere de York, însă încercările au eşuat. După ce a fost ghidat de piloţii RAF, el a reuşit să aterizeze în North Yorks, fără să aibă măcar o zgârietură.

"Ghidarea avioanelor în acest mod este ceva ce facem din când în când, dar de data asta a fost mai ciudat. Sunt mândru că am reuşit să-l aducem la sol în siguranţă", a spus comandantul grupului de salvare, căpitanul Mark Hopkins.

Jim O'Neil este proprietarul agenţiei Inntel, care se ocupă de turism şi rezervări de hoteluri sau săli de conferinţe. Medicii care l-au tratat s-au declarat încrezători că britanicul îşi va recupera vederea măcar parţial, într-un timp scurt, după ce se resoarbe inflamaţia de pe creierul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici