Un pilot moldovean a decedat după prăbuşirea unui elicopter în Afganistan

Un pilot din Republica Moldova şi doi militari afgani au murit, iar alte trei persoane au fost rănite, după ce un elicopter, aparţinând unei companii moldoveneşti, contractat de NATO, s-a prăbuşit în incinta unei baze militare din Afganistan, scrie portalul de ştiri Deschide.md, citând surse din domeniul aviatic şi cotidianul The Washington Post.

372 afișări
Imaginea articolului Un pilot moldovean a decedat după prăbuşirea unui elicopter în Afganistan

Trei oameni, inclusiv un pilot moldovean, au murit după prăbuşirea unui elicopter în Afganistan

Maj. Hanif Rezaie, un purtător de cuvânt al armatei afgane, declară că alte trei persoane, inclusiv un alt pilot străin, au fost rănite când elicopterul MI-8 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la baza aflată lângă oraşul nordic Mazar-i-Sharif.

Rezaie nu a putut confirma naţionalitatea celor doi piloţi străini, însă surse Deschide.md au afirmat că pilotul decedat ar fi fost originar din Republica Moldova. Surse din domeniul aviatic au declarat pentru portalul Deschide.md că atât elicopetrul, cât şi echipajul de la bord aparţineau companiei moldoveneşti Valan.

Managerul companiei Valan, Serghei Kitsyuc, a refuzat să comenteze deocamdată această informaţie.

Oficialul afgan a declarat pentru agenţia The Associated Press că elicopterul s-a prăbuşit duminică, în urma unei defecţiuni tehnice.

Alţi şapte membri ai forţelor de securitate au fost salvaţi de la bordul elicopterului care a luat foc după prăbuşire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici