Un pirat somalez a cerut-o de nevastă pe fetiţa de 13 ani a unui cuplu aflat pe nava deturnată

Un pirat somalez, afectat de singurătatea din larg, s-a oferit să elibereze o familie de danezi, luată ostatică, dar cerând ca cei doi părinţi să fie de acord ca el s-o ceară de nevastă pe fata lor, în vârstă de numai 13 ani, anunţă publicaţia britanică DailyMail.

83 afișări
Imaginea articolului Un pirat somalez a cerut-o de nevastă pe fetiţa de 13 ani a unui cuplu aflat pe nava deturnată

Un pirat somalez a cerut-o de nevastă pe fetiţa de 13 ani a unui cuplu aflat pe nava deturnată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Piratul somalez s-a oferit să elibereze familia de danezi doar dacă soţii erau de acord ca bărbatul să se însoare cu adolescenta de 13 ani, informează sursa citată, care arată că, ciudata situaţie a apărut ca urmare a singurătăţii care poate apărea atunci când călătoreşti pe mare.

Viaţa poate fi foarte plictisitoare atunci când străbaţi mările, iar piratul a decis că a venit momentul să-şi ia o nevastă, notează publicaţia citată.

Piratul somalez ar fi făcut o pasiune pentru ostatica sa daneză de numai 13 ani, fiind dispus să-i elibereze întreaga familie şi să uite şi de răscumpărarea de cinci milioane de dolari pe care el şi colegii săi piraţi au cerut-o la momentul deturnării vasului.

DailyMail, care citează publicaţia The Times, notează că piratul ar fi făcut ciudata propunere în timpul unei conversaţii cu un reporter danez, care a încercat să dea de urma familiei Johansen, luată ostatică în apele Oceanului Indian, în urmă cu mai bine de o lună.

Jan Quist Johansen, soţia sa, Birgit Marie Johansen, fii lor, Rune şi Hjalte, şi fiica lor, Naja, au fost răpiţi de către piraţii somalezi, împreună cu cei doi membrii ai echipajului care îi însoţea, notează sursa citată care arată, că iahtul familiei Johansen a fost deturnat în apele Oceanului Indian, când aceştia se aflau la 260 de mile marine de ţărmul la care aceştia urmau să-şi încheie voiajul de doi ani de zile.

Reporterului interesat de situaţia familiei Johansen nu i s-a permis să ia legătura cu aceştia, în schimb i s-a permis să discute cu căpetenia piraţilor care i-a dezvăluit planurile sale legate de viitoarea mireasă, mai arată sursa citată care notează că terifianta propunere a pus pe jar atât autorităţile cât şi negociatorii în legătură cu tentativa de eliberare a familiei.

"Dacă danezii ăştia îmi dau permisiunea să mă însor cu fata, îi eliberez pe restul fără nicio condiţie", a parafrazat jurnalistul din susţinerile căpeteniei piraţilor.

Un psiholog danez a arătat, potrivit sursei citate, că ceea ce face căpetenia piraţilor somalezi, este o simplă formă de a pune presiune maximă în acest caz, un spectacol de forţă arătând că "este o metodă extrem de eficientă atunci când vrei să faci bani".

Familia Johansen provine din oraşul danez Kalundborg, aflat la 75 de mile de Copenhaga, şi au fost răpiţi în 24 februarie de piraţii somalezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici