Un plan al Hamas pentru asasinarea unui ministru israelian, dejucat de serviciile de securitate

Serviciile de securitate israeliene (Shin Beth) au afirmat joi seară că trei membri ai mişcării islamiste palestiniene Hamas, suspectaţi că ar fi planificat asasinarea ministrului de Externe Avigdor Lieberman, au fost arestaţi.

126 afișări
Imaginea articolului Un plan al Hamas pentru asasinarea unui ministru israelian, dejucat de serviciile de securitate

Ministrul israelian de Externe Avigdor Lieberman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit serviciilor de securitate, suspecţii "colectau informaţii despre traseul pe care îl urma convoiul ministrului" de la şi spre domiciliul din colonia Nokdim, în Cisordania, şi încercau să găsească un lansator de rachete pentru a ataca vehiculul.

Shin Beth a precizat într-un comunicat că cei trei suspecţi, Ibrahim al-Zir, Ziad al-Zir şi Adnas Tzabih, toţi trei originari din satul Harmala, în apropiere de Nokdim, au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate israeliene, armatei şi poliţiei.

În timpul conflictului israelian din Fâşia Gaza, Ibrahim al-Zir "a început să pregătească un plan pentru a ataca escorta ministrului de Externe, Avigdor Lieberman, în ideea că acest atentat ar trimite un mesaj Israelului pentru a înceta conflictul din Gaza", informează sursa citată.

"În ultimele zile", suspecţii au fost acuzaţi de un tribunal militar din Cisiordania de conspiraţie la crimă şi trafic de arme, potrivit comunicatului serviciilor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici