Un poliţist belgian a transmis adresa lui Abdeslam de pe 7 decembrie. Dosarul nu a ajuns în Bruxelles

Un poliţist de la secţia de poliţie din oraşul Mechelen, la nord de Bruxelles, a obţinut adresa la care se ascundea Salah Abdeslam din Molenbeek, de unde a fost arestat în urmă cu o săptămână, de pe 7 decembrie, dar dosarul nu a mai ajuns la autorităţile din capitală, scrie publicaţia belgiană DH.

4635 afișări
Imaginea articolului Un poliţist belgian a transmis adresa lui Abdeslam de pe 7 decembrie. Dosarul nu a ajuns în Bruxelles

Un poliţist belgian a transmis adresa lui Abdeslam de pe 7 decembrie. Dosarul nu a ajuns în Bruxelles

Potrivit unor surse citate de publicaţia La Derniere Heure, un poliştist din Mechelen ar fi indicat adresa la care se ascundea Abdeslam (strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek) de mai bine de trei luni într-un dosar adresat diviziei antiteroriste din cadrul poliţiei federale din Bruxelles, însă raportul nu a fost transmis mai departe.

Pe 7 decembrie, poliţistul a fost informat de un coleg că fiul unui anume Jamilla Mohamed, Abid, are multe contacte cu Salah Abdeslam.

În dosar se mai precizează că bărbatul se deplasa la bordului unui Citroen negru şi că locuia la adresa strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek.

De la această adresă a fost arestat vinerea trecută Abdeslam împreună cu Abid, după cum indicase poliţistul din Mechelen.

Autorităţile belgiene au deschis o anchetă în acest caz pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de transmiterea dosarului, care nu a mai ajuns la poliţia din capitală.

Salah Abdeslam, considerat singurul atacator în viaţă din cadrul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, şi-a recunoscut vineri implicarea în operaţiunea teroristă din capitala Franţei în faţa anchetatorilor belgieni, admiţând că s-a răzgândit să se mai arunce în aer la Stade de France şi l-a învinuit pe Abdelhamid Abaaoud pentru planificarea întregii operaţiuni, transmite postul francez BFMTV în baza unui document obţinut de la poliţia belgiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici