Un premier din Pacific nu a participat la summit-ul organizat de Biden pentru că avea alte probleme

Premierul Insulelor Solomon susţine că nu a participat la summit-ul Insulelor Pacificului, organizat la Washington de preşedintele SUA, Joe Biden, pentru a evita o „prelegere” şi pentru că avea alte probleme de rezolvat, potrivit Reuters.

683 afișări
Imaginea articolului Un premier din Pacific nu a participat la summit-ul organizat de Biden pentru că avea alte probleme

Un premier din Pacific nu a participat la summit-ul organizat de Biden pentru că avea alte probleme

Premierul Insulelor Solomon, Manasseh Sogavare, a declarat că nu a participat săptămâna aceasta la summit-ul liderilor Insulelor din Oceanul Pacific pentru a evita o „prelegere” şi pentru că avea probleme mai presante acasă.

Sogavare, care a construit legături strânse cu China, a organizat miercuri o conferinţă de presă după ce s-a întors de la New York, unde a vorbit la ONU. Premierul a spus că se simte bine şi că s-a întors acasă pentru că au mai rămas doar 10 săptămâni de sesiune parlamentară, ceea ce este mai important decât summitul din SUA.

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu liderii insulelor din Pacific. A fost al doilea summit din ultima perioadă în condiţiile în care americanii încearcă să-şi consolideze poziţia în Pacific, zonă pe care o consideră crucială din punct de vedere strategic.

Biden le-a promis participanţilor că va încerca să convingă Parlamentul american să suplimenteze cu 200 milioane de dolari suma pentru investiţiile din regiune. Este vorba despre proiecte care vizează atenuarea efectelor schimbărilor climatice, stimularea creşterii economice, combaterea pescuitului ilegal şi îmbunătăţirea sănătăţii publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici