Un preot catolic belgian acuzat de pedofilie s-a sinucis

Un preot catolic belgian acuzat de pedofilie în urmă cu trei săptămâni s-a sinucis în congregaţia unde se retrăsese, informează agenţia Belga.

249 afișări
Imaginea articolului Un preot catolic belgian acuzat de pedofilie s-a sinucis

Un preot catolic belgian acuzat de pedofilie s-a sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul de 65 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, s-a sinucis în incinta Congregaţiei misionarilor din Sacre-Coeur de Asse, o localitate flamandă situată la zece kilometri de Bruxelles.

Bărbatul era preot la Oostkerke şi Lapscheure, două sate din apropiere de Bruges.

Preotul catolic a fost inculpat în urmă cu trei săptămâni după ce a fost acuzat de abuzuri sexuale împotriva unui minor.

Judecătorul a permis rămânerea sa în libertate, cerând însă suspendarea activităţii de preot.

Bărbatul a fost mulţi ani misionar în Africa, dar faptele care îi sunt reproşate au fost comise în Flandra.

Zeci de presupuse victime ale unor cazuri de pedofilie atribuite unor clerici catolici belgieni au anunţat că vor da în judecată Vaticanul pentru a cere compensaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici