Un preot catolic, care susţine cauza romilor, se roagă ca "Sarkozy să aibă o criză cardiacă"

Un preot catolic a refuzat medalia Ordinul Naţional de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii franceze, din cauza politicii Guvernului împotriva romilor, şi a declarat că se roagă ca preşedintele Nicolas "Sarkozy să aibă o criză cardiacă".

36 afișări
Imaginea articolului Un preot catolic, care susţine cauza romilor, se roagă ca "Sarkozy să aibă o criză cardiacă"

Un preot catolic, care susţine cauza romilor, se roagă ca "Sarkozy (Foto) să aibă o criză cardiacă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Părintele Arthur, un preot din Lille (nord), i-a scris ministrului de Interne, Brice Hortefeux, pentru a-i spune că refuză medalia Ordinul Naţional de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii franceze, care i-a fost atribuită.

"Mă rog, vă cer iertare, ca Sarkozy să aibă o criză cardiacă", le-a declarat preotul jurnaliştilor, duminică, după slujbă. Ulterior, în cursul zilei, a precizat că regretă aceste afirmaţii.

"De trei luni, această comunitate este supusă unui război", a adăugat părintele Arthur, foarte implicat în apărarea romilor.

După mai multe fapte diverse mediatizate, Nicolas Sarkozy a stabilit o legătură între imigraţie şi lipsa securităţii, a anunţat că taberele ilegale ale romilor vor fi desfiinţate şi anumiţi infractori de origine străină vor fi privaţi de naţionalitatea franceză.

Aceste măsuri au început să fie puse în aplicare joi şi vineri, prin expulzarea spre România şi Bulgaria a peste 200 de romi.

Această politică a atras criticile stângii franceze, ale câtorva reprezentanţi ai dreptei, dar şi ale liderilor români, Consiliului Europei şi Vaticanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici