Un presupus complot Hezbollah, care viza ţinte israeliene, a fost dejucat în Brazilia

Un presupus complot Hezbollah, care viza ţinte israeliene şi evreieşti a fost dejucat în Brazilia de autorităţile locale în colaborare cu agenţia Mossad. Doi suspecţi au fost reţinuţi în urma unei operaţiuni de amploare, potrivit BBC.

278 afișări
Imaginea articolului Un presupus complot Hezbollah, care viza ţinte israeliene, a fost dejucat în Brazilia

Un presupus complot Hezbollah, care viza ţinte israeliene, a fost dejucat în Brazilia

Un presupus complot care îi viza pe evreii din Brazilia a fost dejucat în urma reţinerii a doi bărbaţi suspectaţi că au legături cu gruparea islamistă Hezbollah.

Reţinerile au fost efectuate miercuri în São Paulo, iar poliţia a declarat că a fost o operaţiune de „întrerupere a pregătirii atacurilor teroriste". Bărbaţii ar putea fi condamnaţi la pedepse maxime de 15 ani şi jumătate de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Autorităţile braziliene au adăugat că alte raiduri au fost efectuate în întreaga ţară. Biroul prim-ministrului israelian a declarat că agenţia sa de spionaj Mossad a colaborat cu forţele de ordine braziliene.

Brazilia găzduieşte a doua cea mai mare comunitate evreiască din America Latină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici