Un prim caz de gripă porcină, confirmat în Polonia

Polonia a semnalat primul caz de gripă porcină, testele confirmând prezenţa virusului A (H1N1) la o femeie care s-a întors recent din Statele Unite, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Ewa Kopacz.

17 afișări
Imaginea articolului Un prim caz de gripă porcină, confirmat în Polonia

Un prim caz de gripă porcină, confirmat în Polonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu câteva minute înainte de ora (locală) 19.00 (20.00, ora României) am primit o informaţie de la serviciile sanitare care confirma că avem de-a face cu un prim caz de contaminare cu gripa A (H1N1)", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este vorba despre o pacientă în vârstă de 58 de ani care s-a întors de la New York la 2 mai", a precizat ea.

Femeia s-a prezentat marţi la spitalul din Mielec cu simptome de gripă. "Ea se simte bine. Suntem în continuare foarte optimişti în privinţa acestui caz", a precizat pentru televiziunea publică purtătorul de cuvânt al spitalului Mielec, Aneta Dyka-Urbanska.

Ewa Kopacz a menţionat că toţi pasagerii avionului se află sub observaţie medicală.

"Toţi cei 170 de pasageri au fost identificaţi, dar şi cei nouă membri ai echipajului. Suntem pe cale de a-i contacta. Acest lucru ar mai puta dura câteva ore", a declarat Przemyslaw Gula, un reprezentant al Centrului guvernamental pentru securitate.

"Procedurile pe care le-am pregătit de câteva săptămâni au fost lansate. Nu este un lucru care ne-a luat prin surprindere. Dispunem de medicamente necesare, laboratoarele au echipamentele necesare, iar spitalele au suficiente paturi pentru a primi potenţialii bolnavi", a dat asigurări ministrul polonez.

"Nu există motive de îngrijorare", a reiterat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici